Нападнаха наш телевизионен екип с камъни в Сърбия. Екипът на Националната

...
Нападнаха наш телевизионен екип с камъни в Сърбия. Екипът на Националната
Коментари Харесай

Нападнаха с камъни наш телевизионен екип в Сърбия

Нападнаха наш ефирен екип с камъни в Сърбия. 

Екипът на Националната телевизия е бил в Босилеград, с цел да отрази замърсяването на околната среда в пограничните райони.

Агресията е станала във вторник сред 14.30 и 15.00 часа на държавния път пред мината " Подвирове " в с. Караманица, Босилеградско. Екипът е имал постоянна акредитация от Министерството на културата и информирането на Република Сърбия да снимат за предаването замърсяването на околната среда.

В тв екипа са журналистката Богдана Лазарова, операторите Димитър Славов и Николай Андреев и техникът Роберт Вецов. Присъствали са още екоактивистите от София Димитър Куманов от Риболовен клуб „ Балканка " и доктор Валентин Янев, Бранко Митов и Димитър Димитров от Босилеград, съобщи през днешния ден.бг.

Наближавайки мината на държавния път, на към 50 метра от входа на мината са били спрени от напречно паркиран микробус на пътя. Тв екипът и екоактивистите слизат от колите и потеглят пешком към входа на мината. В този миг са били нападнати с камъни от четирима души - шефа на „ Босил-метал " Миодраг Вукайлович, шефа на защитата на мината и служащи.

С един от камъните е ударена камерата на оператора, хвърляни са огромни камъни към хората от тв екипа и екоактивистите, с което са застрашени животът и здравето им. Димитър Куманов е бил ударен с пестник в гърдите, на Бранко Митов са му скъсали облеклата.

На място в Босилеград е пристигнал генералният консул на България в Ниш - Димитър Цанев. С негово подпомагане е пусната тъжба в полицията в града. Сезирано е посолството на България в Белград и генералния консул.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР